K I C H A R I        D E T O X 

Pár viet na začiatok,          

Kamaráti čo ma poznajú veľmi dobre vedia, ako zbožňujem jedlo a dobrovoľné vydanie sa cestou diéty pre mňa nebolo nikdy cieľom. Pokiaľ sa však jedná o očistu , jednodňový pôst počas splnu a novu mesiaca, to vítam s otvorenou náručou. Je výborné raz za čas vyčistiť to , čo neustále hromadíme v našom tele a nosíme si to tak neprestajne so sebou, nemyslím tým len zbytočnú váhu, ktorú si tak zvyšujeme, ale hlavne teda usadeniny v brušku a podobne. Osobne som nikdy nenašla očistu, ktorú by som vedela dobrovoľne dodržať a nebodaj takú, kde sa teším na jedlo s ňou spojené, až kým som sa u nás v PRAKRITI nedozvedela o jedle KICHARI. Samozrejme , keby ste išli do Indie a absolvovali danú úpravu jedálnička na ajurvédskom pobyte, vždy je to výborná voľba pre oddych organizmu a celkovú regeneráciu tela. Nakoľko však momentálne poskytujem masáže a jógu, nemala som v pláne odcestovať do zahraničia a nechať sa takto hýčkať. Urobila som si malý kúsok Indie u seba doma, v práci, ale aj popri všetkých mojich aktivitách. Potrebovala som však očistu, pri ktorej ma nebude triasťod hladu, kde budem mať silu, nebudem pociťovať nevoľnosť a najlepšie, keby mi ešte aj chutí. Neuveríte, podarilo sa. Ten kto ma pozná veľmi dobre vie, že neobsedím. Výdaj energie nie je malý a prísun potravín a výživy je preto pre mňa veľmi dôležitý. Preto Vám veľmi rada poskytnem všetko čo som si zaznamenala svojou cestou od prvého dňa až po posledný. Ku každému dňu bude napísaný jedálniček všetkého čo som jedla, čas som nezaznamenávala, nakoľko pre mňa je jednoduchá rovnica aj v bežnom každodennom živote a to je , že aj keď nedodržiavam očistu, po 17 už nejedávam. Tým mám na mysli, jedlo v podobe porcií ako na raňajky , obed, alebo skorú večeru už nekonzumujem. Po 17 hodine volím buď stravu v podobe polievok, morských plodov, alebo len malých pochutín ako sú oriešky , zelenia, sušené ovocie, ovocie, chai latte a.i. dôležité je na čo mám chuť, nemám striktne dané čo a kedy. Hlavné je naozaj nikdy nebyť hladný, ale radšej si dať niečo malé, najlepšie zdravé. Nemajte obavy, ja tiež milujem hranolky, pizzu a iné podobné maškrty, ide však o to, že sa to keď tak snažím voliť počas dňa, nie neskoro večer. Nakoľko je určite lepšie vtedy nechať telo oddychovať a nepchať do neho jedlo. Cheat days sú však taktiež sem tam potrebné. Späť však k očiste. Verím, že ak sa rozhodneš pre danú očistu. Budeš sopkojný a vydržíš, rob to vždy pre svoje zdravie, nie pre kilá, ktoré strácaš.

POZOR, nie som nutričný poradca ani nič podobné, dávam Ti iba do pozornosti, čo som si na sebe vyskúšala a čo mne osobne fungovalo a vyhovovalo. 

D Ô L E Ž I T É         I N F O R M Á C I E  

Predtým ako začneš hocijakú očistu, priprav si poriadne zásoby. Nikdy nezačni len tak zo dňa na deň, určite si taktiež veľmi dobre premysli, či to chceš dodržiavať a podľa toho sa patrične nadstav. Nie je dobré poľaviť ani len raz, potom to podľa mňa nemá význam. Čo mám na mysli slovom poľaviť? Že jeden rezník nevadí, alebo veď iba jeden koláčik a podobne. Ako som spomínala , taktiež to mám rada, ale nie keď si želám praktizovať niečo tak, aby to skutočne fungovalo. Potom môžeme čakať kým sa dostavia výsledky, ale predpokladám, že sa asi nič nezmení. Preto Ti držím palce a smelo do toho.            

Kde nakúpiť zásoby na indické KICHARI

V Bratislave som bola nakúpila zásoby v 

KERALA EXOTC SUPERMARKET,

Záhradníca 46, 821 08, Bratislava

Čo je vlastne KICHARI a ako ho pripraviť?

KICHARI je bežné jedlo konzumované v Indii,

recept poskytujem v linku nižšie:

https://www.ayurveda.com/recipes/kitchari

Čo môžem konzumovať počas očisty?

RAŇAJKY

Ovocie / zelenina / oriešky / kaša – zvolím si to, čo mi najviac chutí

JA osobne som nechcela konzumovať KICHARI 3x denne, nakoľko predsa len je to veľa cukru a mohol by vzniknúť opačný efekt, že telo začne naberať zásoby. Moje raňajky bola najčastejšie Baobabová kaša od firmy ISWARI (viď. link nižšie)

https://www.iswari.cz/eshop/p/snidanova-smes-mango-baobab-bio-0-69

Alebo, ak som v daný moment nebola pri zásobách kaše, zvolila som instantnú kašu a na ňu iba banán, žiaden med, nič.

Pokiaľ som už časom nemala chuť na sladké raňajky, zvolila som slanú verziu a tým bolo buď GUAKAMOLE, žiaľ však bez chleba, ani ryžového,alebo celozrnného, jednoducho nič, iba samotné. Ďalšia varianta bola BROKOLICA. Ja osobne si ju povarím v zeleninovom vývare, 5 minút, max 1O a následne po zliatí vývaru nechám na brokolici rozpustiť kozie maslo, to bol asi jediný prehrešok v danej očiste.

OBED / VEČERA

KICHARI – najlepšie je každý deň si navariť čerstvé kichari, ja osobne som na to čas nemala, navarila som si vždy zásoby na cca 3 dni a ak sa mi dalo, ohrievala som si jedlo na sporáku a nie v mikrovlnke.

Koľko krát denne konzumovať kichari?

Ja osobne som sa snažila maximálne 2x denne , aby sa telo čistilo a neplnilo zbytočne. Pokiaľ prišiel večer hlad, riešila som ho iným spôsobom. Akým uvidíš v jedálničku.

Koľko krát denne jesť?

Ja osobne jedávam 5x denne ak sa dá, neznamená to však, že konzumujem veľké množstvo jedla. Moja prepravka na jedlo má 600ml, ktorá však nie vždy bola plná po okraj. Najlepšia porcia cca 500ml aj s prílohou. Postupom času sa mi aj daná prepravka zdala veľká, nakoľko objem žalúdku sa zmenšila.

Čo konzumovať počas dňa, medzi jedlami?

Mne osobne veľmi chutia oriešky a sušené ovocie, preto moc ovocia čerstvého som ani nekupovala, možno jedenkrát maliny a jedine jednoznačne banány na rannú porciu kaše, poprípade aj počas dňa. Ó nesmiem však zabudnúť na čerstvé ďatle, na Slovensku ich dostať občas, ale v Rakúsku je to jednoduchšie, čiže čerstvé ďatle, sú šťavnaté a nie až také sladké, ako sušené.

Čiže rekapitulácia používaných potravín v mojom jedálničku:

OVOCIE: marakuja, banány, maliny

ZELENINA: čerstvý koriander, stopkový zeler, avokádo, okra, edamame, cuketa, šalvia – pripravená na koziom masle, žerucha, klíčky, tekvica, baklažán, paradajky 

ZAVÁRANÉ a.i.: cvikla, uhorky , artičoky, celozrnná horčica, olivy, mini kukuričky

POCHUTINY: pražené/solené kešu, pistácie, arašidy

STRUKOVINY: mung dal, šošovica

POLIEVKY: číra cesnaková, zeleninová, kapustová-vegetariánska

ČAJE: ovocný, bylinkový, chryzantémy

MASLO: minimálne množstvo mandľového masla na konci očisty , na rannú dávku kaše/ kozie maslo – pre chuť na pripravovanú zeleninu spolu však aj s GHEE maslom, pri tepelnej úprave

MLIEČNE VÝROBKY – žiadne, ani len  rastlinného pôvodu

NÁPOJE:  voda / čaje / kokosová voda / ak bola potreba piť bublinkové nápoje – VINCENTKA, alebo pre ‘‘nadšencov‘‘ vincentky – FATRA

SLADKOSTI: jedine tyčinky od REDCOCO, alebo sušené ovocie – sušené slivky, brusnice, jablká, ďatle

AKÉ POTRAVINY NEPOUŽÍVAME, NEKONZUMUJEME:

ŽIADNE mliečne výrobky ako mlieko / smotana / syry / omáčky – JA osobne milujem sójové mandľové, ryžové a.i. mliečka,

ale vyradila som aj tieto produkty

ŽIADNE mäso / ryby / morské plody

ŽIADNE zemiaky, iná ryža ako basmati, ani iné prílohy /bulgur a.i.

ŽIADNE sladkosti, dokonca ani MED na dosladenie čajov, alebo kaše

ŽIADNE čipsíky, keksíky , tyčinky a iné maškrty

NEPOUŽÍVAŤ žiaden spôsob prípravy pokrmov ako je vyprážanie

V podstate každe jedno jedlo bolo dusené, nakoľko väčšinou sa jednalo o KICHARI

ŽIADEN čierny čaj , citrón , zázvor, chilli a pod. – nakoľko čistíte telo, nebudete schopní konzumovať také silné chute – osobne som jeden deň pila extrakt z RAKYTNÍKA (FACH) a už to bol veľký šok pre telo, nakoľko je to veľmi výrazná chuť

ŽIADEN alkohol

Nakoľko ja nepijem kávu celý život, pre mňa bolo veľmi jednoduché bez nej prežiť. I keď priznávam, už sa neviem dočkať CHAI LATTE, alebo na čajík Rooibos s mandľovým mliekom. O domácej granole vyrábanej v PRAKRITI ani nehovorím, taktiež s kešu mliekom, podávanej s džemom a mandľovým maslom, mňam.

Ako finančne náročná je príprava?

Mňa osobne nákup základných surovým stál cca do 50 eur a popravde, nepodarilo sa mi minúť ani zďaleka všetky suroviny. Milý predajca v Kerala Exotic obchode mi však ústretovo poradiť množstvo surovín , keď som mu povedala, že budem konzumovať 3 týždne rovnaké jedlo.

Môj nákup teda pozostával z :

5kg Basmati ryže

2kg moong dal

50g asafoetida

100j kukrkuma

400 g prášok – koriander

100g cumin – kmín indický

100 g horčicové semiačka

400g ghee – indické maslo

Popravde, jediné čoho som najviac minula bola ryža a mung dal, koreniny bohato stačia 100g  – dávkovanie som mala na 1pl korenín z každého druhu, až na asafoetidu – z nej som používala skutočne iba štipku, ako bolo napísané v recepte. Čiže je viac ako pravdepodobné, že Váš nákup bude ešte lacnejší , než 50 eur.

Nepočítala som však náklady spojené s priebežným nakupovaním čerstvej zeleniny, ovocia, alebo zaváranej zeleniny, orieškov a pod. Môžem Vám však potvrdiť, že na reštauráciu sa to ani len z ďaleka nechytá. Predovšetkým keď sa jedná o moju osobu s obľubou konzumovať morské plody ako napríklad, tatrák z lososa, tuniaka, ústrice a podobne.

Čo ešte nakúpiť na 3 týždne?

V mojom prípade zásoby počas 3 týždňov pozostávali hlavne z kokosovej vody, tyčiniek z kokosu – ja osobne preferujem značku REDCOCO – slovenský výrobca, milujem ich produkty, lebo mi skutočne chutia a bol to jediný svetlý bod v mojom jedálničku čo sa týka sladkého jedla. Ak si chceš kúpiť, alebo pozrieť ich produkty dávam do pozornosti link nižšie.

http://www.redcoco.com/index-sk.html#Home

Týmto však zásoby nekončili. Nakúpila som si ešte sušené ovocie, oriešky a na kichari som si každý deň dopriala inú pochutinu vo forme čerstvej, alebo zaváranej zeleniny. Dôležité je, nakúpiť si to, čo má každí najradšej, čiže, keď nemám rada mak ,asi si ho nekúpim ako zásobu na kašu na raňajky, len preto, že sa povedalo, že je zdravý a podobne. Ja som volila artičoky, kukuričky, okru, cviklu, cuketu a.i.

Posledný deň nebol vôbec náročný, popravde však, teším sa veľmi na spomínané rastlinné mlieko, musím však pomaličky opatrne opäť pridávať prvky do stravy, aby to neznamenalo veľký šok pre telo. Po 4 týždňoch očisti som schudla presne 2,8 k. Rozdiel na váhe nie je ani zďaleka markantný, musím však povedať, že pocit je perfektný. Cieľom nebolo schudnúť čo najviac kilogramov, ale prečistiť sa v čo najväčšom rozsahu, myslím teda, že cieľ splnený.

Nezabúdaj na regeneráciu

Tento bod je aj pre mňa vždy veľmi kritický, nemožno ho však opomenúť. Počas celej očisty som sa snažila spať aspon 6 hofín denne ako zvyknem, čiže spánok, taktiež som navštevovala infra saunu, najviac ako sa mi dalo, ale doprali sme si aj s kamarátkami celodenný výlet do saunového sveta, ako inak do Maximus resort spa v Brne, kde mám najradšej saunové ceremoniály. A napodiv sa aj mne osobne podarilo doprať si aspoň jednu masáž, nakoľko väčšmi ich poskytujem, než prijímam. Taktiež netreba nezabúdať aj na očistu a regeneráciu tela zvonka, konkrétne mám na mysli spomínaný sezamový zábal

View this post on Instagram

Streda býva pre mna vždy aktívnym prelomom v celom týždni, ranná Joga, masáže , potom lezenie a teraz už aj pole dance , čiže nenudim sa ☺️dnes sa však moje telo rozhodlo , že chce oddychovať. Po rannej hodine , masazach a akupunktúre nasledovala cesta domov. Pri detoxe a nie len pri ňom je výborne zvoliť jeden deň, kedy sa ide do horúcej vane, tá nám otvorí kožné póry a po kúpely nasleduje natretie tela sezamovým olejom. Ten prehreje kosti, kĺby , a zahrieva telo. Následne už iba zabaliť telo do plachty, hodinku počkať , zatiaľ oddychovať a potom už len sprcha. ☺️ starostlivosť o telo nie len zvnútra, ale aj zvonka ☝?Wednesday is always an active breakthrough for me through the week. Morning yoga, massages, then climbing and now also pole dance, so I'm not bored , but today my body decided to relax. After morning yoga class, massages and acupuncture followed just the way home. For detox and not just for it is excellent to choose one day when you go to the hot tub, it opens the skin pores and than after the bath follows the application of sesame oil. It overheats the bones, joints, and warms the body. Then just wrap the body in a sheet, wait an hour, relax and after take a shower. Taking care of your body not just from inside, but also from outside☺️☝?#Wednesday #detox #not #just #inside #also #outside #smile #keep #it #clean #balance #take #care #of #yourself #home #self #love #skin #sesameoil

A post shared by Patrícia Klimeková (@patricia7yoga) on

alebo aj telový peeling. Ja mám veľmi rada značku Rituals, majú perfektný peeling, ktorý je hrubozrnný, čiže nepotrebujete ani rukavicu na peeling, nakoľko sám o sebe je veľmi drsný a stačí rozotierať len rukami. 

                                    J E D Á L N I Č E K                                     

  1. DEŇ 14.10.2019 58,3 KG
  • pred raňajkami, vždy po prebudení, či mám alebo nemám očistu, vypijem POHÁR VODY, 3dcl
  • BANÁN
  • BANÁN
  • KICHARI
  • ZELENINOVÁ POLIEVKA
  • KOKOSOVÁ VODA
  • ČAJ

VÝDAJ ENERGIE: FITKO/JÓGA/MASÁŽ/MASÁŽ/ JÓGA

2. DEŇ 15.10.2019

  • KICHARI
  • KICHARI
  • BANÁN
  • KOKOSOVÁ VODA
  • ČAJ Z RUŽÍ
  • KOKOSOVÁ TYČINKA(MANGOVÁ)

VÝDAJ ENERGIE: YOGA / YOGA / MASÁŽE DEŇ 16.10.2019

3. DEŇ 16.10.2019

  • ALOE VERA
  • KAŠA BAOBAB(ISWARI) + BANÁN
  • KOKOSOVÁ VODA
  • KICHARI
  • KICHARI
    VÝDAJ ENERGIE: MASÁŽE / LEZENIE

4.DEŇ 17.10.2019 57,3 KG

  • KAŠA BAOBAB
  • KOKOSOVÁ VODA
  • KOKOSOVÁ TYČINKA
  • KICHARI
  • KICHARI
  • EDAMAME
  • ČAJ LEVANDULA + KAMILKA

VÝDAJ ENERGIE: YOGA/ MASÁŽEDEŇ

5.DEŇ 18.10.2019

  • KAŠA BAOBAB
  • KEŠU
  • KICHARI + CVIKLA
  • KICHARI + CVIKLA
  • SUŠENÉ JABLKÁ
  • KOKOSOVÁ VODA
  • KOKOSOVÁ TYČINKA
  • BANÁN
    VÝDAJ ENERGIE: YOGA
  • DEŇ 19.10.2019

6. DEŇ                                  19.10.2019

  • ALOE VERA
  • VODA
    -KICAHRI + CUKETA
  • KAŠA BAOBAB + BANÁN
  • OVOCNÝ ČAJ
  • CVIKLA
  • COLD PRESSED – RAKYTNÍK
  • FRESH (ANANÁS/ REPA/ ZÁZVOR)
  • KOKOSOVÁ TYČINKA

VÝDAJ ENERGIE: YOGA

7.DEŇ 20.10.2019 56,8 KG

  • ALOE VERA
  • VODA
  • KAŠA + BANÁN
  • KICHARI + OKRA + CUKETA
  • KICAHRI + SPARGĽA + OKRA
  • KOKOSOVÁ TYČINKA
  • KOKOSOVÁ VODA
  • ČAJ

VÝDAJ ENERGIE:MASÁŽE / FITKO

8.DEŇ 21.10.2019

  • VODA
  • ALOE
  • KAŠA BABOBAB + BANÁN
  • KOKOSOVÝ TYČINKA (MANGO)
  • CHAI ČAJ

VÝDAJ ENERGIE: FITKO / MASÁŽE / YOGA / YOGA

9.DEŇ 22.10.2019 56,7 KG

  • ALOE VERA
  • VODA
  • GUAKAMOLE
  • ČAJ
  • KICHARI + CVIKLA + ŽERUCHA
  • KOKOSOVÁ TYČINKA
  • KOKOSOVÁ VODA

VÝDAJ ENERGIE: 3X YOGA / MASÁŽE

10.DEŇ 23.10.2019 56,3 KG

  • KAŠA
    -KOKOSOVÁ VODA
  • KICHARI
  • KOKOSOVÁ TYČINKA
  • FATRA

VÝDAJ ENERGIE: MASÁŽE / LEZENIE

11.DEŇ 24.10.2019

  • VODA
  • KAŠA
  • ČAJ
  • KICHARI + CVIKLA
  • KFC KUKURICA
  • KICHARI+ CVIKLA
  • KOKOSOVÁ VODA
  • KEŠU

VÝDAJ ENERGIE: YOGA / MASÁŽ

12.DEŇ 25.10.2019 57 KG

  • VODA
  • ALOE VERA
  • KAŠA
  • SLIVKY
  • KICHARI + CVIKLA + ARTIČOKY
  • SLIVKY
  • KOKOSOVÁ VODA
  • ČAJ

VÝDAJ ENERGIE:
MASÁŽE / HOME PRACTICE – CVIČENIE DOMA

13.DEŇ 26.10.2019 56,2 KG

  • KAŠA + BANÁN
  • KICHARI + CVIKLA + ARTIČOKY
  • KUKURICA
  • KICHARI + ARTIČOKY + ŽERUCHA
  • ZELENINOVÁ POLIEVKA
  • ĎATLE – ČERSTVÉ
  • ČAJ
  • KICHARI + ARTIČOKY
  • KEŠU

VÝDAJ ENERGIE: YOGA

14.DEŇ 27.10.2019

  • aloe
  • KAŠA + ČERNICE
  • KICHARI + ARTIČOKY
  • KOKOSOVÁ VODA
  • KEŠU
  • KICHARI + ARTIČOKY
  • ARTIČOKY
  • KEŠU
  • OLIVY
  • ČAJ
  • KEŠU

VÝDAJ ENERGIE: YOGA

15.DEŇ 28.10.2019 56,5 KG

  • ALOE VERA
  • VODA
  • KAŠA + BANÁN
  • ČIERNE OLIVY
  • KICHARI + SAPHIRA + AVOKÁDO
  • ĎATLE
  • TEKVICOVÁ POLIEVKA
  • ĎATLE
  • KOKOSOVÁ VODA
  • ČAJ Z RUŽÍ
  • RAJČINY

VÝDAJ ENERGIE: YOGA / MASÁŽE / YOGA
16.DEŇ 29.10.2019

  • VODA / ALOE VERA
  • KOKOSOVÁ VODA
  • ČAJ / MATÉ
  • GUAKAMOLE
  • KICHARI + OLIVY + ARTIČOKY
  • DETSKÁ VÝŽIVA
  • KOKOSOVÁ TYČINKA
  • KEŠU

VÝDAJ ENERGIE: 3X YOGA / MASÁŽE

17.DEŇ 30.10.2019 56,3 KG

  • VODA / ALOE VERA
  • KAŠA + MALINY
  • OVOCNÝ ČAJ
  • KICHARI + ARTIČOKY + ŚALIVA + ŽERUCHA
  • ZELENINOVÁ POLIEVKA
  • KOKOSOVÁ VODA
  • ZELENINOVÁ POLIEVKA

VÝDAJ ENERGIE: YOGA / MASÁŽE / YOGA / POLE DANCE

18.DEŇ 31.10.2019 56 KG

  • VODA / ALOE VERA
  • KAŠA + BANÁN
  • KOKOSOVÁ VODA
  • KICHARI + ARTIČOKY + PLNOZRNNÁ HORČICA + ŠALVIA + AVOKÁDO
  • KEŠU / MANDLE
  • POLIEVKA Z CITRÓNOVEJ TRÁVY
  • TEMPEH + CÍCEROVÉ KARY
  • KOKOSOVÝ DEZERT, SLADKEÉ NAKLADANÉ UHORKY

VÝDAJ ENERGIE: YOGA / MASÁŽE

19.DEŇ 1.11.2019

  • KAŠA + SLIVKY
  • ŠOŠOVICA + CUKETOVÉ ŠPAGETY
  • MADLE
  • PISTÍCIE
  • OLIVY
  • ARAŠIDY
  • HOKAIDO
  • GUAKAMOLE
  • CVIKLA
  • HUMUS
    -FRESH – POMARANČ
  • BAZOVÁ LIMONÁDA

VÝDAJ ENERGIE: YOGA / SAUNA – CELÝ DEŇ

20.DEŇ 2.11.2019

  • SUŠENÉ OVOCIE
  • ZELENINA
  • ČAJ
  • PARADAJKOVÝ DŽÚS
  • ORIEŠKOVÉ KREKRY / IBA ČISTÉ PLODY – TEKVICA+SLNEČNICA A.I.
  • OVOCIE
  • KICHARI REPA+ ARTIČOKY + HORČICA + AVOKÁDO

VÝDAJ ENERGIE: YOGA

21.DEŇ 3.11.2019

  • OVSENÁ KAŠA + OVOCIE
  • POMARANČOVÁ ŠŤAVA
  • ZELENINA + FAZULA
  • KICHARI + ARTIČOKY + HORČICA
  • GAŠTANY
  • PARADAJKOVÁ POLIEVKA
  • KOKOSOVÁ VODA
  • ČAJ

VÝDAJ ENERGIE: YOGA / LEZENIE

22.DEŇ 4.11.2019 56,6 KG

  • VODA / ALOE VERA
  • KOKOSOVÁ TYČINKA
  • BROKOLICA
  • KICHARI + ARTIČOKY + AVOKÁDO
  • SUŠENÉ JABLKÁ
  • KEŠU
  • ĎATLE
  • KOKOSOVÁ VODA

VÝDAJ ENERGIE: YOGA / YOGA

23.DEŇ 5.11.2019 56,1 KG

  • OVSENÁ KAŠA + ĎATLE + MANDĽOVÉ MASLO + SLIVKY + BANÁN
  • ČAJ
  • ZELENINOVÁ POLIEVKA
  • KICHARI + CVIKLA
  • CESNAKOVÁ POLIEVKA
  • ČAJ CHRYZANTÉMY
  • SUŠENÉ JABLKÁ
  • ZELENINA
  • KEŠU
  • PISTÁCIE
  • CESNAKOVÁ POLIEVKA
  • CHRZANTÉMY ČAJ

VÝDAJ ENERGIE: YOGA / MASÁŽ

24.DEŇ 6.11.2019 55,7 KG

  • VODA
  • OVSENÁ KAŠA + MANDĽOVÉ MASLO + ĎATĽOVÝ SIRUP
  • ČAJ CHRYZANTÉMY+ GOJI
  • CESNAKOVÁ POLIEVKA
  • DHAL TEKVICA
  • KEŠU
  • CESNAKOVÁ POLIEVKA

VÝDAJ ENERGIE: YOGA / MASÁŽE

25.DEŇ 7.11.2019 55,8 KG

  • TYČINKA REDCOCO
  • KAŠA+ BANÁN + OVOCNÝ ČAJ
  • CHILLI SIN CARNE
  • KEŠU
  • OVOCNÝ ČAJ
  • KYSLÉ UHORKY

VÝDAJ ENERGIE: YOGA / MASÁŽE

26.DEŇ 8.11.2019 55,4 KG

  • ALOE VERA / VODA
  • ČAJ
  • BROKOLICA
  • SUŠENÉ MANGO
  • DUSENÁ ZELENINA (CUKETA, KUKURIČKA ZAVÁRANÁ V SKLE, PARAFAJKY, ARTIČOKY, HRÍBY) – BASMATI RYŽA
  • KEŠU
  • SLIVKY
  • BRUSNICE
  • KOKOSO

27.DEŇ 9.11.2019 55,5 KG

  • DUSENÁ ZELENINA+ RYŽA
  • KEŠU
  • ČAJ CHRYZANTÉMY
  • DUSENÁ ZELENINA+ RYŽA
  • SUŠENÉ JABLKÁ
  • KEŠU
  • ORIEŠKOVÁ TYČINKA
  • DUSENÁ ZELENINA+ RYŽA – MALÁ PORCIA

VÝDAJ ENERGIE: CVIČENIE S VLASTNOU VÁHOU / MASÁŽE

28.DEŇ 10-11.2019 55,6 KG

  • ALOE VERA / VODA
  • DUSENÁ ZELENINA+ RYŽA
  • KEŠU
  • DUSENÁ ZELENINA+ RYŽA
  • SLIVKY
  • ĎATLE
  • ČAJ CHRYZANTÉMY
  • SUŠENÉ JABLKÁ
  • VITAMÍNOVÁ VODA
  • EDAMAME FAZULKY
  • ROIBOSS ČAJIK

VÝDAJ ENERGIE: CVIČENIE S VLASTNOU VÁHOU / LEZENIE

                            NA    ZÁVER                                 

Ako ste si mohli všimnúť ani zďaleka som nejedla málo, strava bolo pestrá, i keď sa veľa prvkov opakovalo. Telo sa prečistilo a tým som prišla úspešne do cieľa. Je dobré vedieť, že mám v zálohe konečne niečo funkčné, ako je kichari detox a následne ho môžem aplikovať v prípade potreby. Dôležité je teraz opäť nezačať po detoxe s ťažkými jedlami. Pomaličký nábeh bude určite rozumnejší ako si hneď v deň keď mi očista skončí objednať černohor. Teším sa veľmi, že vďaka donúteniu seba samej k vareniu si pravidelnej stravy, mám opäť chuť variť si sama doma a nenechávať každý deň na reštauráciu. Opäť chcem objavovať nové chute a pripravovať si ich s láskou a nadšením. Taktiež raňajky som veľakrát kvôli práci vynechala a rovno som sa vrhla na obed, čo raz za čas nevadí, ale časom to nie je najvhodnejšie. Preto mám vždy radosť a chuť na ráno, nakoľko po 17 nevečeriam a ráno praktizujem jógu a.i. taktiež keď viem, že mám večer tréning v podobe pole dance, alebo lezenie, či nebodaj tajský box, tak veľmi dobre si zvážim, čo si vyberiem už na obed, nakoľko ešte večer mi to môže tráviť a nepomáhať tak v mojej pohybovej aktivite. Preto je najdôležitejšie vždy podla vlastného uváženia premyslieť čo si dám už od rána na jedlo, či si chcem opäť dať spomínané vyprážané jedlá a potom v práci zaspávať za počítačom, nakoľko sa mi všetka energia presunie do tráviaceho traktu na spracovanie ‘‘nálože‘‘, ktorú som si doprial. Čiže každého rozhodnutie a pocit z jedla a stravy, že vždy len na jeho uvážení a vybraní si. Je jedno, či sme v reštaurácii, alebo si varíme doma.

Podľa čoho sa ešte riadim v bežnom živote?

I keď nemám kichari a chcem zdravo jesť, rovnica je veľmi jednoduchá-delenie stravy podľa toho aký enzým nám trávi potravu. Čo to znamená? Nie, nie je to delená strava ako väčšina zareáguje, že mäso na tanieri doľava a príloha doprava. 

Jedlo sa delí na 4 skupiny podľa trávenia:

1.bielkoviny (mäso, ryby, mliečne výrobky, syry, mliečka a dokonca aj proteín rastlinného pôvodu . tempeh, tofu a.i.)
2.prílohy / uhľohydráty ( ryža, zemiaky, bulgur atd.)
3. zelenina
4. ovocie

Skupiny máme zadelené a teraz ako ich správne kombinovať?
Veľmi jednoducho
Skupina 1+ skupina 3
Skupina 2+ skupina 3
NEMIEŠAM skupinu 1+2+3… 
Skupina 4 – výhradne vždy samostatne

Dané delenie som objavila v knihe JSTE TO CO JÍTE od autorky Gillian McKeithová

Čiže podrobné informácie poskytnuté, overené odskúšané. Teraz už len premyslieť si, koľko chcem papať, kedy ,ako dlho chcem držať detox, hlavne nebyť hladný, ale zároveň aj nejesť obrovské porcie, hlave po 17/ 18 hodine.  Veľmi dôležitý aspekt každej očisty, detoxu, alebo diéty –

ZAPISUJTE SI KAŽDÉ JEDNO JEDLO, ČI SA JEDNÁ O MALIČKÚ DROBNOSŤ, ALEBO O VEĽKÚ PORCIU JEDLA. Možno už len z toho budete prekvapení, čo všetko pojete počas dňa.

Ja si rozhodne budem pripravovať viacero jedál opäť doma. Držím palce a verím, že to každý zvládne, možno omnoho lepšie ako ja. Ja som nebola úplne striktná, keď sa pozrieme na oriešky ,ktoré som konzumovala neboli naturálne, ale účel splnili. Keby dodržím ešte dané aspekty, možno by bol výsledok ešte rapídnejšia, nakoľko počas 4 týždňov sa zmenila moja váha z 58,3 kg na 55,5 kg – čiže -2,8kg. Musím však povedať, že vizuálne to vyzerá, že som schudla omnoho viac, nakoľko telo zobralo zo zásob tuku a svaly krásne zostali tkaé ako boli, funkčné, výkonnné, zdravé a plné síl. Osobne som sa bála toho, že si telo zoberie z cenných zásob svalov, nechtov, vlasov a podobne. Nestalo sa tak z čoho sa najviac teším. Pocit je úžasný a je lepšie pomaličky zbaviť telo nečistôt a nechať pokožku sa krásne napnúť, ako rapídne chudnutie, ovisnutie kože a nebodaj následný jojo efekt. Verím, že sa také nič nestane. Veď uvidíte na instagrame, fotky dávam priebežne, čiže všetko sa zaznamenáva. 

Želám pevnú vôlu a nech sa všetko podarí tak ako má.

Podľa toho kedy to čítaš, želám krásny deň,alebo večer a hlavne úsmev na tvári a smelo do toho.

Categories: Nezaradené